Bøkene enhver bedriftsleder bør lese

daria-nepriakhina-xY55bL5mZAM-unsplash

Den beste måten å lære om næringslivet på er å lese om det!

I den sammenheng, her er noen av bøkene jeg anbefaler hvis du ønsker å utvide karrieren din på noen måte, basert på dusinvis jeg har lest om temaet. Følgende kan hjelpe deg med å lage en forretningsplan, lære hvordan du kan være en effektiv leder, eller finne nye måter å utvide virksomheten din på.

1. The One Thing av Gary Keller

Gary Keller, en ekspert innen eiendomsmegling, har skrevet en bok kalt «Den éne tingen.» Boken handler om hvordan du kan fokusere på den ene tingen som er viktigst i livet og arbeidet ditt, og hjelper deg med å prioritere dine mål og oppgaver slik at du kan nå dem. Det handler om å fokusere på én ting om gangen, i stedet for å prøve å gjøre alt på en gang.

Det er en vakker idé, og det er en effektiv idé.

2. The 10X Rule av Grant Cardone

10X-regelen en tommelfingerregel som hjelper deg med å angripe arbeidet ditt med “gusto.” Det er basert på et premiss om at middels mål er for middelmådige folk. Hvis du virkelig vil oppnå noe stort, så bør du sikte etter månen, slik at hvis du bommer så treffer du stjernene. For det koster sjelden mye mer å gi stor innsats enn å gi liten innsats når man går etter et mål. I bedriftssammenheng, hvis du vil øke inntekten din, gå etter en tidobling, og spør deg selv hva som må til for å få til den økningen.

10X-regelen er en bok som hjelper deg med å tenke STORT. Og den er ikke for sarte sjeler, da Grant er en ganske intens og fremoverlent gærning.

3. The 4-Hour Work Week av Timothy Ferriss

Timothy Ferriss sin bok “4-timers arbeidsuke” er et sammendrag av hvordan du kan skape en automatisert inntekt, eliminere behovet for å pendle, og ta livet ditt tilbake.

Boken starter med et kapittel om hvordan du kan ta livet tilbake fra kontoret. Den snakker om behovet for balanse mellom jobb og privatliv og hvordan det er mulig å jobbe mindre og fortsatt lykkes.

Det neste kapittelet snakker om å fjerne behovet for pendling. Dette gjøres ved å jobbe eksternt eller ved å skape en automatisert inntekt som ikke krever at du fysisk går hvor som helst eller bruker tid foran en dataskjerm.

Det tredje kapittelet snakker om å skape en automatisert inntekt. Forfatteren sier at dette kan gjøres ved å bruke teknologi, outsourcing eller begge deler.

Selv om konseptet om å jobbe 4 timer i uken og få fulltidsbetaling ikke kan tas bokstavelig, så vil boken hjelpe deg med å begynne å tenke mer på hvordan du kan jobbe smartere, ikke bare hardere.

4. Zero to One av Peter Thiel

Peter Thiel er en Silicon Valley-entreprenør, venturekapitalist og filantrop. Boken hans “Null til én” ble utgitt i 2014, og handler om hvordan gründere bør fokusere på fremtiden ved å bygge produkter og tjenester som ikke bare er inkrementelle forbedringer av det som allerede eksisterer, men i stedet er radikale gjennombrudd som skaper et nytt marked.

5. The Hard Thing About Hard Things av Ben Horowitz

Ben Horowitz er medgründer av det berømte venturekapitalfirmaet Silicon Valley, Andreessen Horowitz. Han har en MBA fra Harvard Business School og var partner i det globale investeringsselskapet Bessemer Venture Partners.

Horowitz skrev “Det vanskelige ved vanskelige ting” med mye ærlighet og åpenhet om hvordan det er å være ansvarlig for et selskap. Han forteller om hvor vanskelig det kan være å ta avgjørelser som påvirker mange menneskers liv og karriere. Den dekker også hvor vanskelig det kan være å være fokusert og motivert når du prøver å oppnå noe virkelig stort. Slik fyller han “hullet” som kanskje eksisterer i næringslivs-verden hvor man slutter å sveve oppe i skyene og heller planter seg ned på jorda for å håndtere virkelighetens problemer.

Samlet sett mener jeg at disse bøkene vil gi enhver bedriftsleder et solid fundament for å skape resultater og ta virksomheten sin fremover. 

Bokbåten

Bokbåten

Vi fyller båten med bøker og gir deg våre beste artikler og tips til bøker som vi mener du burde få med deg

Les alle våre artikler