Kunnskap er makt. Det er også god helse, sier kiropraktor fra Sandnes

kunnskap er makt

Kunnskap er makt, og dette er sant på mange måter. Kunnskap kan gi deg muligheten til å ta bedre beslutninger, få større kontroll over livet ditt, og skape bedre resultater enn noen gang før. Kunnskap kan hjelpe deg med å finne en bedre jobb, tjene mer penger, eller påvirke andre mer tilstrekkelig.

I mange år har jeg lent meg på dette kjente utsagnet: kunnskap er makt. Mens jeg har reist ute på seilbåt og lest meg opp på alle slags tema, har jeg fått en stadig større forståelse for meg selv, andre, og verden vi lever i. Nylig har jeg også oppdaget viktigheten av å ha god helse, og hvordan det påvirker min evne til å skape resultater på jobb.

Det hele startet med at jeg hadde vondt i ryggen – trolig etter alle årene med stillesitting i forbindelse med kontorjobb og mine mange lesetimer på fritiden. Jeg begynte å Google etter en fysioterapeut i nærheten, når det dukket opp et webinar om sammenhengen mellom god helse og prestasjoner i næringslivet. Webinaret ble holdt av Mikal Dyrstad, som er kiropraktor fra Sandnes ved Nor Klinikken, og bror til daglig leder Daniel Dyrstad. Der snakket Mikal om noen av ideene jeg vil dele med deg i dag.

Å føle seg vel gjør at man fokuserer bedre på jobb

Hvis du starter arbeidsdagen med smerte i ryggen eller nakken som bare forverrer seg time etter time, så vil det være vanskelig å prestere optimalt. Smerten forteller tross alt hjernen din at kroppen din kan være i fare for å bli skadet. Følgende vil det kreve mer energi av deg å holde hodet på jobb. Derfor anbefaler Mikal at det første steget man bør ta for å få bedre helse, er å korrigere eventuelle skjevheter og annet som gjør at man har vondt i nakke, rygg, eller hode om dagene. Dette kan ofte oppnås gjennom tøyeøvelser, mer aktivitet i hverdagen, eller, om nødvendig, konsultasjoner med kiropraktor eller fysioterapeut.

God helse får deg til å tenke skarpere som bedriftsleder

En av de største fordelene du vil oppdage som bedriftsleder når du begynne å trene, er at du vil tenke skarpere (spesielt hvis du trener like før jobb, eller i midten av arbeidsdagen). Skarp tenking fører til bedre beslutningsevne, mer kreative løsninger til problemer som dukker opp, og mindre sannsynlighet til å gjøre feil.

Ifølge den profesjonelle medlemsorganisasjonen SHRM er det en tydelig forbindelse mellom ansatte sin helse og deres prestasjon og trivsel på jobb. Det er derfor klart at effekten av å føle seg bra og være frisk har stor påvirkning på hvilke resultater man vil skape i sin yrkeskarriere.

Bra fysikk er en faktor som spiller inn i overtalelser

Mange studier har vist at det er mer sannsynlig at noen vil lykkes med å overbevise andre om sine synspunkter hvis de er lange, har brede skuldre, er stødige, og ellers er i robust form. Personlig vitalitet er en stor faktor i menneskelige relasjoner, og påvirkningseffekten fungerer på et underbevisst nivå. Man blir rett og slett oftere overtalt av de som har bra fysikk, eller kjennetrekk som gjør at de virker som noen man kan stole på.

Hvem visste at du kan få økt fokus, skarpere tankegang, og bedre overtalingsevne ved å holde deg i form? 

Bokbåten

Bokbåten

Vi fyller båten med bøker og gir deg våre beste artikler og tips til bøker som vi mener du burde få med deg

Les alle våre artikler